Duudsonit Klaukkalassa

Duudsoneista Jarppi ja HP tulivat Arkadian hallille Klaukkalaan puhumaan koulukiusaamista vastaan – samalla tuli paljon muutakin elämänfilosofiaa. Nurmijärven kaikki seitsemännet luokat – tupaten täysi sali – ottivat viihdetaiteilijat vastaan innokkaasti. Tapahtuma oli yksi Nurmijärven Sähkön 100-vuotisjuhlatempauksista.

Duudsonit ovat tulleet kuuluisiksi päätähuimaavista stunt-tempuistaan, joita he esittelivät lopulta USA:ssa asti omassa TV-showssaan.
– Mikä oli tärkein tekijä siinä, että olemme tätä vuosia tehneet ja edelleen teemme? Ystävyys – olemme kaikki hyviä ystäviä. Jos olisimme olleet koulukiusaajia, emme olisi saaneet kokea mitään tällaista, Jarno ‘Jarppi’ Leppälä totesi. Duudsonit korostivat sosiaalisuutta ja yhteistoimintaa ihmisten kesken. Unelmia pitää olla ja niitä voi saavuttaa, kuten he esimerkillään ovat osoittaneet. Mikään ei ole mahdotonta, jos uskoo unelmiin, on valmis tekemään töitä ja uskaltaa myös pyytää apua.

Duudsonia kiusattiin

Suomalaiset ovat maailman parhaita auttamaan. Mutta tiedättekö mitä suomalaiset ovat myös maailman huonoimpia pyytämään apua.
– Ilman muita ihmisiä on vaikea tehdä mitään. Muiden avulla kaikki on mahdollista, Hannu-Pekka ‘HP’ Parviainen tähdensi. Yhtä Duudsoneista, Jarno Laasalaa, kiusattiin koulussa. Asiasta puhuttiin kotona ja siihen pystyttiin puuttumaan.
– Olen saanut yhden elämänohjeen äidiltäni – kaikista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen, HP kertoi. HP otti tyhjän A3-paperiarkin käteensä ja rytisti sen nyrkkiinsä, pudotti lattialle ja talloi vielä päälle. Sitten hän avasi sen. Rypistynyt arkki kädessään hän selitti, että kun ihmistä koulukiusataan, se voi jättää tällaiset jäljet. Ne eivät lähde helpolla pois.

Kiusaaminen ei hyödytä ketään

Jarppi ja HP kertoivat, kuinka Duudsonien tarina sai alkunsa. He olivat alunperin lumilautailijoita ja tapasivat rinteessä. Kolme heistä oli samasta koulusta. Ryhmä aloitti temppuvideoiden filmaamisen vuonna 1997. Ulkomaille he päättivät lähteä vuonna 2004. Duudsonit nimmaroivat koulukiusaamisen vastaiset julisteet. Alunperin piti myös kuvata tilaisuuteen saapuneet kuusi koulua, mutta Duudsonit ottivat tilanteen haltuunsa ja järjestivät niin, että kaikki 42 luokkaa kuvattiin. Valokuvat tulevat luokkien seinille. Koululaiset saivat esittää Duudsoneille kysymyksiä, kuten “saako heitä halata?” Ja saihan toki. Lopuksi Duudsonit antoivat koululaisille kotitehtävän – kiivetkää takapuoli edellä puuhun. Opettajien tuli kuulemma näyttää malliksi, kuinka se tapahtuu.

Päävalikko