Digipostipalvelu Kivra käyttöön vuoden 2022 alusta

Heitä hyvästit paperipostille

Otamme 1.1.2022 alkaen käyttöön kuluttaja-asiakkaillemme digipostipalvelu Kivran, jolla voi lähettää ja vastaanottaa ympäristöystävällistä postia paperipostin sijaan. Kivran etuja paperipostiin verrattuna ovat nopeus ja turvallisuus. Laskuja ei enää joudu hukkaan eivätkä eräpäivät unohdu arjen kiireiden keskellä. Ensivaiheessa lähetämme asiakkaille Kivraan laskuja, mutta myös sopimusvahvistukset tullaan lähettämään Kivraan alkuvuodesta 2022 lähtien.

Lataa ja rekisteröidy Kivraan, niin saat vuonna 2022 laskusi sähköisesti Kivraan. Kivralla laskujen vastaanottaminen, maksaminen ja arkistointi sujuu helposti joko mobiilisti tai tietokoneeltasi. Saat aina viestin uuden laskun saapuessa Kivraan. Lisäksi saat laskusta muistutusviestin kolme päivää ennen eräpäivää.

Näin saat Kivran käyttöösi:

1. Lataa ilmainen Kivra-sovellus puhelimeesi tai rekisteröidy verkossa osoitteessa kivra.fi

2. Rekisteröidy verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella

3. Valmista! Saat seuraavan laskusi sähköisesti Kivraan

Rekisteröidyttyäsi palveluun saat automaattisesti kaikkien Kivran käyttöönottaneiden yritysten paperilaskut Kivraasi. Sinun ei tarvitse aktivoida yrityksiä yksitellen.

Monta hyvää syytä ladata Kivra

Kerää digiasiointi yhteen turvalliseen kanavaan

Onko sinulla postit, laskut, liput ja kuitit hukassa eri kanavissa? Keskitä arjen dokumentit yhteen digitaaliseen kanavaan. Lataa Kivra niin voit vastaanottaa, maksaa ja tallentaa yhteen paikkaan kaikki ne dokumentit, viestit ja laskut, jotka muuten saisit kirjepostina tai sähköpostitse. Voit tallentaa Kivraan myös omia dokumenttejasi.

Tee arjen helppo ilmastoteko

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden vaikuttaa oman hiilijalanjäljen hallintaan. Vaihtamalla paperilaskun sähköiseen pienennät ilmastolle aiheutuvaa kuormitusta ja samalla autat meitä pienentämään paperilaskuista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.

Hoida arkea yhdessä tai toisen puolesta

Kivralla arjen dokumenttien jakaminen sujuu helposti myös perheenjäsenten kesken. Jakamalla  palvelun toisen Kivra-käyttäjän kanssa, molemmat pääsevät lukemaan saapuneet viestit ja tallennetut dokumentit. Voitte myös maksaa laskuja yhdessä tai voit hoitaa ne kokonaan toisen henkilön puolesta. Pystyt valitsemaan Kivrasta yrityskohtaisesti, mitä jaat toiselle käyttäjälle.

Ei enää unohtuneita eräpäiviä

Saat aina tiedon uuden laskun  saapumisesta ja muistutuksen eräpäivän lähestymisestä.

Vaihtoehto e-laskulle

Kuluttaja-asiakkaille sähköisiä laskutusvaihtoehtoja ovat verkkopankkiin tuleva e-lasku sekä nyt rinnalle käyttöön otettava Kivra. E-laskuvaltuutukset säilyvät pankeissa ja meillä ennallaan, mutta paperilaskuja ohjaamme sähköiseen muotoon Kivraan kaikille palvelun käyttäjille. Mikäli maksat laskusi Kivrassa, niin Kivraan tulee liittää tieto pankkitilistä, jolta lasku maksetaan. Kivran kautta ei voi maksaa pankki- tai luottokortilla. Maksu lähtee tililtäsi heti hyväksyttyäsi laskun maksuun.

Kivra Suomessa

Kivra on perustettu Ruotsissa vuonna 2011 ja se lanseerattiin Suomessa vuonna 2020.

Katso esimerkkejä Kivraa käyttävistä yrityksistä täältä. Koko listan Kivraa käyttävästä yli 40000 lähettäjäyrityksestä saat kirjautumalla Kivraan (valitse henkilökuvake ja sieltä asetukset).

Kivra briefly in english, push here.

Päävalikko