Etusivu / Palvelumme / Energianeuvonta

Energiatehokkuus kuntoon - Energianeuvonta auttaa

Nurmijärven Sähköllä on palveluksessaan oma energianeuvoja. Hän auttaa mielellään asiakkaitamme energiansäästöön liittyvissä kysymyksissä. Voit olla häneen yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla tai tulla tapaamaan häntä toimistollemme etukäteen sovittuna ajankohtana. Verkkoalueellamme ja sen lähialueilla energianeuvojan voi tilata myös kotikäynnille. Osa palveluista on asiakkaillemme maksuttomia (katso hinnasto alta).

Katso palveluiden mainos tästä: Energianeuvontapalvelut

Energianeuvojamme tavoitat puhelimitse numerosta 040 663 7331 ja sähköpostilla energianeuvoja(ät)nurmijarvensahko.fi.

Vinkkejä omatoimiseen energiansäästöön löydät täältä: Energiansäästövinkit

Energianeuvojan palvelut

Energiankulutusneuvonta

Katsotaan laitekohtaisia kulutuksia läpi ja haetaan mahdolliset sähkösyöpöt Venla-palvelua apuna käyttäen. Keskitytään toteutuneen kulutuksen läpikäyntiin. Mahdollisuus käsitellä esimerkiksi sähkölaitteiden käyttöä ja energiatehokkuutta, lämmityksen säätöjärjestelmää ja lämmönjakoa, vedenkulutuksen pienennysvaihtoehtoja, sähkölaskutusta ja kaukolämpölaskutusta. Tämä neuvonta on perustaso ennen energiatehokkuuskierrosta.

Energiatehokkuuskierros (2 h)

Käydään läpi kiinteistön energia-asiat ja annetaan ideoita, mitä energiansäästötoimenpiteitä voisi tehdä. Esimerkiksi rakenteelliset toimenpiteet, tekniset päivitykset ja laskennalliset käyttöiät, investointien oikea toteutusajankohta jne.

Sähkö- ja hybridiautojen latauskartoitus

Sähköauton ja hybridiauton lataus kotona onnistuu, kun kodin latauspiste on kunnossa. Tehdään sähköasennusten kohdeselvitys ja käydään läpi latauspisteen toteutusvaihtoehdot kohteessa. Vaatii kohdekäynnin (1 h). Avustamme tarvittaessa asiakkaan saamien tarjousten selvityksessä.

Lämmitysmuodon valinta

Kartoitetaan eri vaihtoehtoja ja tehdään erilaisia budjettilaskelmia. Tarkistetaan asiakkaan sähköliittymän soveltuvuus ja selvitetään mahdolliset sähköliittymän muutosten kustannukset. Huomioidaan nykyisen lämmitysmuodon hyödyntäminen. Avustetaan tarvittaessa lupaprosessissa ja asiakkaan saamien tarjousten vertailussa.

Aurinkosähköjärjestelmän selvitys

Tehdään yhdessä kannattavuus- ja mitoituslaskelma. Selvitetään investoinnin kannattavuus (takaisinmaksuaika ja sijoitetun pääoman tuotto) ja annetaan tuoton oman käytön parantamisehdotukset.

Sähköasennuskuntokierros (2 h)

Käydään läpi sähköasennusten kunto, mahdollisten korjausten laajuus ja kokonaisuus. Mahdollisuus käydä läpi myös tietoliikenneverkko- ja antenniverkkovaihtoehtoja.

Biolämpöpalvelut

Selvitetään, onko kiinteistölle mahdollista saada kaukolämpö. Opastetaan kaukolämmön kulutusseurantaan Venla-palvelun avulla. Mahdollisuus selvittää myös kaksisuuntaista kaukolämpöä ja kysyntäjouston käyttöönottoa. Tarkistetaan liittymän tehon mitoitus. Selvitetään ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vaikutus.

Asiakkaan projekteissa tekninen avustaminen tai muu lisätyö

Avustetaan asiakasta teknisesti projekteissa tai tehdään pyynnöstä lisätyötä tuntihinnalla.

Lämpökameran vuokraus

Saat käyttöösi lämpökameran, jonka avulla voit löytää kiinteistösi mahdolliset vuotokohdat. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Lainauksesta tehdään sopimus ja sinulla on mahdollisuus valita laina-aika kahdesta vaihtoehdosta:

2 pv tiistaista torstaihin (tiistaina nouto klo 13-14 ja torstaina palautus klo 13-14)
3 pv perjantaista maanantaihin (perjantaina nouto klo 13-14 ja maanantaina palautus klo 13-14)

Sähkön kulutusmittarin vuokraus

Voit lainata asiakaspalvelustamme energiankulutusmittarin, joka kertoo sinulle paljonko kodinkoneesi vievät sähköä. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Laina-aika on yksi viikko. Mittareita on lainattavissa myös Nurmijärven kirjastoista ja kirjastoautosta.

Energianeuvojan palveluiden hinnasto (sis. alv 24%)

Energianeuvojamme palvelee asiakkaitamme Nurmijärven Sähköverkon alueella ja lähialueilla.

Palvelu
Myyntiasiakkaille
muille asiakkaille
muuta
Energiankulutusneuvonta puhelimitse maksutonta maksutonta -
Energiankulutusneuvonta kotikäynnillä maksutonta 50 euroa -
Energiatehokkuuskierros 50 euroa 100 euroa -
Sähkö- ja hybridiautojen latauskartoitus maksutonta 70 euroa -
Lämmitysmuodon valinta 200 euroa 200 euroa öljylämmittäjäasiakkaillemme maksutonta
Aurinkosähköjärjestelmän kartoitus - - kuluttaja-asiakkaillemme maksutonta
Sähköasennuskuntokierros 50 euroa 100 euroa -
Biolämpöpalvelut - - biolämmöstä kiinnostuneille asiakkaillemme maksutonta
Tekninen avustaminen / lisätyö 50 euroa/h 50 euroa/h -
Lämpökameran vuokraus maksutonta 85 euroa -
Sähkön kulutusmittarin vuokraus maksutonta maksutonta -