Etusivu / Palvelumme / Energianeuvonta

ENERGIANEUVOJA AUTTAA SÄÄSTÄMÄÄN

Nurmijärven Sähköllä on palveluksessaan oma energianeuvoja. Hän auttaa asiakkaitamme kaikissa sähköön, lämpöön ja liikkumiseen liittyvissä energia-asioissa.  Ota yhteyttä häneen puhelimitse, sähköpostilla tai sovi tapaamisaika kotiisi tai toimistollemme etukäteen sovittuna ajankohtana. Energianeuvoja tekee kotikäyntejä verkkoalueellamme ja sen lähialueilla. Osa palveluista on asiakkaillemme maksuttomia (katso hinnasto alta).

Katso palveluiden mainos tästä: Energianeuvontapalvelut

Energianeuvojamme tavoitat puhelimitse numerosta 040 663 7331 ja sähköpostilla energianeuvoja (ät) nurmijarvensahko.fi.

Vinkkejä omatoimiseen energiansäästöön löydät täältä: Energiansäästövinkit

Energianeuvojan palvelut

Energiankulutusneuvonta

Tuntuuko sähkölaskusi suurelta? Onko kulutuksesi noussut? Energianeuvoja auttaa kulutuksesi selvittämisessä. Katsotaan laitekohtaisia kulutuksia läpi ja haetaan mahdolliset sähkösyöpöt Venla-palvelua apuna käyttäen. Keskitytään toteutuneen kulutuksen läpikäyntiin. Mahdollisuus käsitellä esimerkiksi sähkölaitteiden käyttöä ja energiatehokkuutta, lämmityksen säätöjärjestelmää ja lämmönjakoa, takan ja ilmalämpöpumpun optimaalista käyttöä, vedenkulutuksen pienennysvaihtoehtoja, sähkölaskutusta ja kaukolämpölaskutusta.

RAKENTEELLINEN Energiatehokkuus

Käydään läpi kiinteistön energia-asiat ja annetaan ideoita, mitä energiansäästötoimenpiteitä voisi tehdä rakenteille. Esimerkiksi tekniset päivitykset ja laskennalliset käyttöiät, investointien oikea toteutusajankohta, lisälämmöneristäminen sekä ikkunoiden ja ulko-ovien vaihto jne.

Sähkö- ja hybridiautojen lataus

Sähköauton ja hybridiauton lataus kotona onnistuu, kun kodin sähköjärjestelmä on kunnossa. Latausjärjestelmän hankinta lähtee siitä, että selvitetaan kiinteistön sähkötekniset ominaisuudet ja analysoidaan asiakkaan edellisen vuoden sähkönkäyttö. Näin saadaan selville lataukseen jäävän sähkötehon määrä.

Palvelu on käytettävissä myös taloyhtiöille, jotka suunnittelevat sähköautoilun latauksen aloittamista. Energianeuvoja ei suunnittele latausjärjestelmän toteutusta, mutta hän avustaa asian teknisessä lähestymisessä myös taloyhtiön johdon näkökulman huomioiden.

Lämmitysmuodon valinta

Kartoitetaan eri vaihtoehtoja ja tehdään erilaisia budjettilaskelmia. Tarkistetaan asiakkaan sähköjärjestelmä ja nykyisen sähköliittymän riittävyys. Huomioidaan nykyisen lämmitysmuodon hyödyntäminen.

Energianeuvoja antaa öljylämmityksen vaihtamista suunnitteleville asiakkaillemme neuvoja teknisissä asioissa sekä tuen saantimahdollisuuksissa.

Aurinkosähköjärjestelmän selvitys

Tehdään yhdessä kannattavuus- ja mitoituslaskelma. Selvitetään investointipäätökseen tarvittavat perusteet realistisesti. Annetaan vinkkejä voimalan kannattavuuden parantamiseksi.

Palvelu on käytettävissä myös taloyhtiöille, jotka suunnittelevat aurinkosähköjärjestelmän energiayhteisöratkaisua.

SähköasennusTEN kunto

Onko sinulle tai läheisellesi kaupiteltu puhelimitse tai ovelta ovelle sähkötarkastuksia? Sähköasennusten kuntotarkastus on luvanvaraista ja tarvitsee virallisen Tukesin hyväksymän sähkötarkastajan tai kuntotarkastuksiin erikoistuneen sähköurakoitsijan pätevyyden. Kysy apua energianeuvojalta tai teknisestä asiakaspalvelustamme ennen kuin tilaat mitään.

KAUKOlämpöpalvelut

Selvitetään, onko kiinteistölle mahdollista saada kaukolämpö. Opastetaan kaukolämmön kulutusseurantaan Venla-palvelun avulla. Mahdollisuus selvittää myös kaksisuuntaista kaukolämpöä. Avustetaan oikean lämpötuotteen valinnassa. Tarkistetaan liittymän tehon mitoitus. Selvitetään ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vaikutusta.

Asiakkaan projekteissa tekninen avustaminen tai muu lisätyö

Avustetaan asiakasta teknisesti projekteissa tai tehdään pyynnöstä lisätyötä tuntihinnalla.

Lämpökameran vuokraus

Saat käyttöösi lämpökameran, jonka avulla voit löytää kiinteistösi mahdolliset vuotokohdat. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Lainauksesta tehdään sopimus ja sinulla on mahdollisuus valita laina-aika kahdesta vaihtoehdosta:

2 pv tiistaista torstaihin (tiistaina nouto klo 13-14 ja torstaina palautus klo 13-14)
3 pv perjantaista maanantaihin (perjantaina nouto klo 13-14 ja maanantaina palautus klo 13-14)

Sähkön kulutusmittarin LAINAus

Voit lainata asiakaspalvelustamme pistorasiaan liitettävän energiankulutusmittarin, joka kertoo sinulle paljonko kodinkoneesi vievät sähköä. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Laina-aika on yksi viikko. Mittareita on lainattavissa myös Nurmijärven kirjastoista ja kirjastoautosta sekä Jokelan kirjastosta.

Energianeuvojan palveluiden hinnasto (sis. alv 24%)

Energianeuvojamme palvelee asiakkaitamme Nurmijärven Sähköverkon alueella ja lähialueilla.

Palvelu
Myyntiasiakkaille
muille asiakkaille
muuta
Energiankulutusneuvonta puhelimitse maksutonta maksutonta -
Energiankulutusneuvonta kotikäynnillä maksutonta 50 euroa -
Rakenteellinen energiatehokkuusneuvonta puhelimitse maksutonta maksutonta -
Sähkö- ja hybridiautojen latausneuvonta puhelimitse maksutonta 70 euroa -
Lämmitysmuodon valinta maksutonta 200 euroa öljylämmittäjäasiakkaillemme maksutonta
Aurinkosähköjärjestelmän selvitys - - kuluttaja-asiakkaillemme maksutonta, yrityksille 50 euroa/h
Sähköasennusten kunto maksutonta maksutonta -
Kaukolämpöpalvelut - - kaukolämmöstä kiinnostuneille asiakkaillemme maksutonta
Tekninen avustaminen / lisätyö 50 euroa/h 50 euroa/h -
Lämpökameran vuokraus maksutonta 85 euroa -
Sähkön kulutusmittarin lainaus maksutonta maksutonta -
Päävalikko