Etusivu / Palvelumme / Energianeuvonta

ENERGIANEUVOJA AUTTAA SÄÄSTÄMÄÄN

Nurmijärven Sähköllä on palveluksessaan oma energianeuvoja. Hän auttaa asiakkaitamme kaikissa sähköön, lämpöön ja liikkumiseen liittyvissä energia-asioissa.  Ota yhteyttä häneen puhelimitse, sähköpostilla tai sovi tapaamisaika kotiisi tai toimistollemme etukäteen sovittuna ajankohtana. Energianeuvoja tekee kotikäyntejä verkkoalueellamme ja sen lähialueilla. Osa palveluista on asiakkaillemme maksuttomia (katso hinnasto alta).

Katso palveluiden mainos tästä: Energianeuvontapalvelut

Energianeuvojamme tavoitat puhelimitse numerosta 040 663 7331 ja sähköpostilla energianeuvoja(ät)nurmijarvensahko.fi.

Vinkkejä omatoimiseen energiansäästöön löydät täältä: Energiansäästövinkit

Energianeuvojan palvelut

Energiankulutusneuvonta

Tuntuuko sähkölaskusi suurelta? Onko kulutuksesi noussut? Energianeuvoja auttaa kulutuksesi selvittämisessä. Katsotaan laitekohtaisia kulutuksia läpi ja haetaan mahdolliset sähkösyöpöt Venla-palvelua apuna käyttäen. Keskitytään toteutuneen kulutuksen läpikäyntiin. Mahdollisuus käsitellä esimerkiksi sähkölaitteiden käyttöä ja energiatehokkuutta, lämmityksen säätöjärjestelmää ja lämmönjakoa, vedenkulutuksen pienennysvaihtoehtoja, sähkölaskutusta ja kaukolämpölaskutusta. Tämä neuvonta on perustaso ennen energiatehokkuuskierrosta.

Energiatehokkuuskierros (2 h)

Käydään läpi kiinteistön energia-asiat ja annetaan ideoita, mitä energiansäästötoimenpiteitä voisi tehdä. Esimerkiksi rakenteelliset toimenpiteet, tekniset päivitykset ja laskennalliset käyttöiät, investointien oikea toteutusajankohta jne.

Sähkö- ja hybridiautojen latauskartoitus

Sähköauton ja hybridiauton lataus kotona onnistuu, kun kodin latauspiste on kunnossa. Tehdään sähköasennusten kohdeselvitys ja käydään läpi latauspisteen toteutusvaihtoehdot kohteessa. Vaatii kohdekäynnin (1 h). Avustamme tarvittaessa asiakkaan saamien tarjousten selvityksessä.

Palvelu on käytettävissä myös taloyhtiöille, jotka suunnittelevat sähköautoilun latauksen aloittamista. Energianeuvoja ei suunnittele latausjärjestelmän toteutusta, mutta hän avustaa asian teknisessä lähestymisessä myös taloyhtiön johdon näkökulman huomioiden.

Lämmitysmuodon valinta

Kartoitetaan eri vaihtoehtoja ja tehdään erilaisia budjettilaskelmia. Tarkistetaan asiakkaan sähköjärjestelmä ja nykyisen sähköliittymän riittävyys. Huomioidaan nykyisen lämmitysmuodon hyödyntäminen. Avustetaan tarvittaessa lupaprosessissa ja asiakkaan saamien tarjousten vertailussa.

Energianeuvoja antaa öljylämmityksen vaihtamista suunnitteleville asiakkaillemme neuvoja teknisissä asioissa sekä tuen saantimahdollisuuksissa.

Aurinkosähköjärjestelmän selvitys

Tehdään yhdessä kannattavuus- ja mitoituslaskelma. Selvitetään investoinnin kannattavuus (takaisinmaksuaika ja sijoitetun pääoman tuotto) ja annetaan tuoton oman käytön parantamisehdotukset. Energianeuvoja kertoo myös mikä on "virtuaaliakku".

Palvelu on käytettävissä myös taloyhtiöille, jotka suunnittelevat aurinkosähköjärjestelmän energiayhteisöratkaisua.

Sähköasennuskuntokierros (2 h)

Käydään läpi sähköasennusten kunto, korjausten ja muutosten tarve. Opastetaan miten tilataan virallinen Tukesin hyväksymä sähköasennusten kuntokartoitus. Mahdollisuus käydä läpi myös tietoliikenneverkko- ja antenniverkkovaihtoehtoja.

KAUKOlämpöpalvelut

Selvitetään, onko kiinteistölle mahdollista saada kaukolämpö. Opastetaan kaukolämmön kulutusseurantaan Venla-palvelun avulla. Mahdollisuus selvittää myös kaksisuuntaista kaukolämpöä. Avustetaan oikean lämpötuotteen valinnassa. Tarkistetaan liittymän tehon mitoitus. Selvitetään ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vaikutusta.

Asiakkaan projekteissa tekninen avustaminen tai muu lisätyö

Avustetaan asiakasta teknisesti projekteissa tai tehdään pyynnöstä lisätyötä tuntihinnalla.

Lämpökameran vuokraus

Saat käyttöösi lämpökameran, jonka avulla voit löytää kiinteistösi mahdolliset vuotokohdat. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Lainauksesta tehdään sopimus ja sinulla on mahdollisuus valita laina-aika kahdesta vaihtoehdosta:

2 pv tiistaista torstaihin (tiistaina nouto klo 13-14 ja torstaina palautus klo 13-14)
3 pv perjantaista maanantaihin (perjantaina nouto klo 13-14 ja maanantaina palautus klo 13-14)

Sähkön kulutusmittarin LAINAus

Voit lainata asiakaspalvelustamme pistorasiaan liitettävän energiankulutusmittarin, joka kertoo sinulle paljonko kodinkoneesi vievät sähköä. Mahdollisuus saada opastus laitteen käyttöön. Laina-aika on yksi viikko. Mittareita on lainattavissa myös Nurmijärven kirjastoista ja kirjastoautosta sekä Jokelan kirjastosta.

Energianeuvojan palveluiden hinnasto (sis. alv 24%)

Energianeuvojamme palvelee asiakkaitamme Nurmijärven Sähköverkon alueella ja lähialueilla.

Palvelu
Myyntiasiakkaille
muille asiakkaille
muuta
Energiankulutusneuvonta puhelimitse maksutonta maksutonta -
Energiankulutusneuvonta kotikäynnillä maksutonta 50 euroa -
Energiatehokkuuskierros 50 euroa 100 euroa -
Sähkö- ja hybridiautojen latauskartoitus maksutonta 70 euroa -
Lämmitysmuodon valinta 200 euroa 200 euroa öljylämmittäjäasiakkaillemme maksutonta
Aurinkosähköjärjestelmän kartoitus - - kuluttaja-asiakkaillemme maksutonta
Sähköasennuskuntokierros 50 euroa 100 euroa -
Kaukolämpöpalvelut - - kaukolämmöstä kiinnostuneille asiakkaillemme maksutonta
Tekninen avustaminen / lisätyö 50 euroa/h 50 euroa/h -
Lämpökameran vuokraus maksutonta 85 euroa -
Sähkön kulutusmittarin lainaus maksutonta maksutonta -
Päävalikko