Rajun ukkosmyrskyn jälkimainingit

Viikonlopun Kiira-myrsky alkoi lauantai-iltana seitsemän aikaan ja sen mukana tuli hyvin voimakkaita tuulenpuuskia, jotka kaatoivat puita sekä runko- että pienjänniteverkon päälle. Sähköttömiä asiakkaita kello 20:n aikoihin oli yli 600 ja valot ”räpsyivät” runkoverkon mittauksen (kuvassa) mukaan suuremmallakin määrällä asiakkaita. Räpsyt ovat keskijänniteverkon (runkoverkon) suojauksesta johtuvia lyhyitä sähkökatkoja, joilla usein estetään pidemmän sähkökatkon syntyminen.

Runkoverkko 12.-13.08.2017 myrskyn aikaan, kuvassa ei valitettavasti pienjänniteverkkoa (talojohtoja).

Alkanut viikko korjataan vaurioita

Nurmijärven Sähköverkko Oy:n tietojen mukaan kaikilla asiakkailla on tällä hetkellä sähköt. Myrskyn tekemiä vaurioita korjataan vauhdilla kuitenkin vielä koko tämä alkanut viikko. Kaatuneita puita on vielä kymmeniä nojaamassa johtoihin. Kaatuneita tai kaatumassa olevia puita ei saa missään tapauksessa kaataa itse eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Helikopteri tarkastaa tänään 20 kV:n eli runkoverkon linjoja myrskyn jäljiltä koko Nurmijärven Sähköverkko Oy:n alueella mahdollisten piilevien vikapaikkojen löytämiseksi. Erityisesti keskitymme Raalan, Nukarin, Siippoon, Pertun ja Palojoen alueille, johon myrsky iski pahiten. Pahoittelemme tarkastuksesta ja mahdollisista lyhyistä keskeytyksistä aiheutuvaa haittaa. Jos sähköt käyttäytyvät omituisesti, niin kytkekää pääkytkin välittömästi ”auki”-asentoon ja soittakaa vikapäivystykseen puh. 0800 181811, joka on avoinna 24 h.

Pitkään ilman sähköjä olleet asiakkaat ovat oikeutettuja saamaan korvausta katkon aiheuttamasta haitasta. Tämä ns. vakiokorvauksen määrä on 10 % sähkönkäyttäjän vuotuisesta siirtopalvelumaksusta, kun keskeytysaika on ollut vähintään 12 tuntia, mutta kuitenkin alle 24 tuntia. Tämä summa hyvitetään asiakkaiden syyskuun sähkölaskussa (joka toimitetaan asiakkaille lokakuussa) automaattisesti keskeytystä koskeneille, joten asiakkaan ei tarvitse olla erikseen meihin siitä yhteydessä.

Päävalikko