Pörssisähkö

Pörssisähkö on tuote, jolla voit saada lisäsäästöjä sähkön halvimpien tuntien aikana, kun ohjaat kulutuksesi näille tunneille.

Pörssisähkön hinta - Maksa sähköstä aina markkinahinnan mukaan

Pörssisähkön hinta muodostuu muutamasta eri osasta - myyntituotteen energiahinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittaman Suomen hinta-alueen hinnasta siten, että tuntihintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali. Lisäksi perimme perusmaksun.

Sähkön tuotannon ylittäessä kulutuksen, pörssisähkön hinta painuu toisinaan negatiiviseksi. Negatiiviset pörssisähköhinnat ovat mahdollisia esimerkiksi tuulisella säällä.  Kun pörssisähkön hinta on negatiivinen, asiakas ei maksa sähköenergiasta vaan sähkön myyjä maksaa asiakkaalle sähkön käytöstä. Asiakas joutuu kuitenkin maksamaan sähkön siirrosta sekä sopimuksensa mukaisen välityspalkkion eli marginaalin.

Tällä hetkellä toistaiseksi voimassa olevan Pörssisähkö-myyntituotteen hinta on SPOT-hinta + marginaali 0,49 snt/kWh + perusmaksu 4,00 €/kk (sis. alv 24%, päivitetty 1.5.2023).

Hinnat (alv 0 %) pohjoismaisessa pörssissä netissä osoitteessa: www.nordpoolgroup.com

Hinnat sivuilla [€/MWh]. Muuntokerroin 10 €/MWh = 1 snt/kWh. Valitse sivuilla ylhäältä "Market data" (sarake FI eli Suomen hinta-alue).

HUOM! Nordpool ilmoittaa sivuillaan hinnat ajaltaan CET (Central European Time) ja Suomen aika on CET+1h. Eli klo 00:00 Nordpoolin hinta on meillä 01:00 tunnin hinta.

Seuraa omaa kulutustasi Venla-palvelussa

Sähkölaskusta näet kuukauden toteutuneen keskihinnan, joka muodostuu tunneittain toteutuneen pörssihinnan ja sähkönkäyttösi perusteella. Kuukaudessa on noin 720 tuntia, joille jokaiselle muodostuu oma hinta. Siksi niitä ei näytetä erikseen laskulla. Venlassa voit seurata sähkön käyttöä tarkemmin.

Tuntihinta-sovellus mobiiliin

Tuntihintaa pääset seuraamaan helposti myös lataamalla älypuhelimeesi tai tablettiisi Fingridin Tuntihinta-sovelluksen (Windows Store, Google play ja App Store).

Muuta

Sopimus on voimassa toistaiseksi 14 päivän irtisanomisajalla. Pörssisähkö-myyntisopimuksen edellytyksenä on, että käyttöpaikassa sähkö mitataan ja rekisteröidään tunneittain. Sähkön siirto käyttöpaikalle hinnoitellaan siirtotariffien mukaisesti.

Teoriassa pörssihintaan sidotun sopimuksen pitäisi olla edullisin. Asiakas kantaa täysin hintavaihtelusta aiheutuvan riskin, mikä saattaa olla sähkön kysynnän nousun aikaan merkittävä. Toki myös mahdollinen negatiivinen hinta huomioidaan asiakkaan laskussa.

Määräaikaisessa kiinteähintaisessa sähkönmyyntisopimuksessa Nurmijärven Sähkö kantaa riskin pörssihinnan vaihteluista ja asiakas maksaa siitä, että saa eräänlaisen vakuutuksen pörssihinnan vaihteluilta.

TEE PÖRSSISÄHKÖSOPIMUS TÄSTÄ

Päävalikko