Pörssisähkö-sopimus

Pörssisähkö-sopimuksella maksat sähköstä aina markkinahinnan mukaan

Pörssisähkö on tuote, jolla voit saada lisäsäästöjä sähkön halvimpien tuntien aikana, kun ohjaat kulutuksesi näille tunneille.

Pörssisähkö-myyntituotteen energiahinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittaman Suomen hinta-alueen hinnasta siten, että tuntihintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali. Lisäksi perimme perusmaksun.

Tällä hetkellä toistaiseksi voimassa olevan Pörssisähkö-myyntituotteen hinta on SPOT-hinta + 0,30 snt/kWh + perusmaksu 4,00 €/kk.

Hinnat (alv 0 %) pohjoismaisessa pörssissä netissä osoitteessa: www.nordpoolspot.com

Hinnat sivuilla [€/MWh]. Muuntokerroin 10 €/MWh = 1 snt/kWh.

Seuraa omaa kulutustasi Venla-palvelussa

Sähkölaskusta näet kuukauden toteutuneen keskihinnan, joka muodostuu tunneittain toteutuneen pörssihinnan ja sähkönkäyttösi perusteella. Kuukaudessa on noin 720 tuntia, joille jokaiselle muodostuu oma hinta. Siksi niitä ei näytetä erikseen laskulla. Venlassa voit seurata sähkön käyttöä tarkemmin.

Tuntihinta-sovellus mobiiliin

Tuntihintaa pääset seuraamaan helposti myös lataamalla älypuhelimeesi tai tablettiisi Fingidin Tuntihinta-sovelluksen (Windows Store, Google play ja App Store).

https://www.fingrid.fi/fi/tuntihinta

Muuta

Sopimus on voimassa toistaiseksi 14 päivän irtisanomisajalla. Pörssisähkö-myyntisopimuksen edellytyksenä on, että käyttöpaikassa sähkö mitataan ja rekisteröidään tunneittain. Sähkön siirto käyttöpaikalle hinnoitellaan siirtotariffien mukaisesti.

Teoriassa pörssihintaan sidotun sopimuksen pitäisi olla edullisin. Asiakas kantaa täysin hintavaihtelusta aiheutuvan riskin, mikä saattaa olla sähkön kysynnän nousun aikaan merkittävä. Sähkön kysyntä nousee tyypillisesti talvella, mutta toisaalta silloin voimalaitoksia käytetään paljon eli tarjontaakin on. Tämä riski on kuitenkin hyvä tiedostaa. Kattohinta Suomen hinta-alueen spot-hinnalle on 200 snt/kWh (alv 0%).

Määräaikaisessa kiinteähintaisessa sähkönmyyntisopimuksessa Nurmijärven Sähkö kantaa riskin pörssihinnan vaihteluista ja asiakas maksaa siitä, että saa eräänlaisen vakuutuksen pörssihinnan vaihteluilta.

Tee sopimus soittamalla asiakapalveluumme (09) 8780 7300 tai lähettämällä sähköpostia asiakaspalvelu@nurmijarvensahko.fi osoitteeseen.

Päävalikko