Sähköautojen latauspisteet uimahallille ja Arkadia-hallille

Sähköautolla ajaminen on käyttökustannuksiltaan edullista – etenkin verrattuna polttomoottoriautoihin. Nurmijärven Sähkö lahjoitti 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sähköautojen latauspisteet Rajamäen uimahallille ja Arkadian uuden urheiluhallin pihalle Klaukkalaan. Virta Ltd vastaa latauspisteiden ”älystä”.

Uskomme sähköautoilun lisääntymiseen. Olemme vahvasti mukana sähköautoilun infrastruktuurin kehittämisessä, toteaa Nurmijärven Sähkön sähköliiketoiminnan johtaja Kimmo Toivonen. Nyt Nurmijärvellä auton voi vain liittää laturiin ilman muita toimenpiteitä. Uudet latauspisteet ovat 22 kW:sia AC-latureita eli lataavat ”normaalisti’. Latausnopeus on 110 km/h mikä tarkoittaa, että yhden tunnin latauksella saa 110 km ajomatkaa, mikäli auton tekniikka kykenee ottamaan vastaan tuolla teholla. Latauspisteissä on Type 2 –pistorasiat, mikä on EU-standardi. Viime kesästä lähtien ei ole enää saanut tarjota tavallisilla suko-pistotulpilla ladattavaa sähköä ja niille on annettu siirtymäaika poistua kokonaan markkinoilta. Vanhoihinkin sähköautoihin saa Type 2 –pistotulpan. Energianeuvoja Jarmo Kauppi suosittelee, että omakotitaloihin hankittaisiin turvallinen lataustekniikka. Tavallista suko-pistorasiaa ei voi suositella sähköauton latauskäyttöön.
– Minuun voi olla yhteydessä, jos haluaa lisätietoja aiheesta, Kauppi toteaa.

Latausjohto ratkaisee

Latauslaitteessa on nyt aina sama pistorasia ja auton päässä voi olla mikä vain systeemi. Mutta latausjohto ratkaisee – sen tulee olla Type 2. Suko-pistokkeiden latausnopeus ja sähköturvallisuus ei riitä, kun niitä ei ole tarkoitettu lataamaan sähköautoja, toteaa Virta Ltd:n myyntijohtaja Janne Koski. Nurmijärven Sähkö on tarjonnut latauspisteet ja ylläpitää niitä, mutta sähkölasku menee kiinteistön omistajalle. Tällä hetkellä kiinteistöt tarjoavat vielä sähköt, mutta jatkossa sähköautoilun yleistyessä maksullisuus toteutunee jossain vaiheessa.

24/7 -puhelintuki

Lataajille on Virralla 24/7 –puhelintuki, jonne voi esittää yleisiä kysymyksiä. Yleisin kysymys on ollut, kuinka lukittuva pistoke irrotetaan autosta.
– Latauspisteen voi myös varata mobiiliapplikaation kautta itselleen tietyksi ajaksi. Latauspisteen päällä oleva valo vaihtaa tuolloin väriä merkiksi varauksesta. Virran kortilla 65 000 latauspistettä
Virta Ltd tarjoaa latauspistepalveluita Suomessa ja Euroopassa. Yhtiön latauspalvelu sisältää latauslaitteet ja älykkäitä ominaisuuksia, kuten maksaminen, käyttöoikeuksien hallinta sekä lataustehon rajoittaminen. Virran asiakkaaksi rekisteröitymällä ja hankkimalla asiakaskortin saa käyttöönsä kaikki Suomessa ja Euroopassa olevat latauspisteet. Suomessa Virralla on latauspisteitä noin 500, Euroopassa 2500.
– Virta-asiakkuudella voi asioida 65 000 eri pisteessä ympäri Eurooppaa. Virran kortilla voi asioida kaikkialla Euroopassa eri latausoperaattoreiden latauspisteissä, Koski toteaa.

Virta Ltd on vuonna 2013 perustettu suomalaisten energiayhtiöiden omistama latauspisteteknologiaa ja –älyä kehittävä, myyvä ja markkinoiva kansainvälinen kasvuyhtiö, jolla on toimistot
Helsingin lisäksi Tukholmassa, Berliinissä ja Pariisissa.
Lisätietoja www.virta.fi

Päävalikko