Sähkölaskut talvella suurempia kuin kesällä

Tammikuun alku oli Nurmijärvellä poikkeuksellisen lämmin. Lähes yhtä lämmintä tai lämpimämpää on ollut Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan vuosina 1973, 1983 ja 2007. Lämpimän 10 päivän jälkeen alkoi talvi, joten 2/3 tammikuusta on ollut kylmää ja asiakkaittemme lämmitystarve on ollut sen mukaista.

Miksi sähkölasku on talvella suurempi kuin kesällä?

Talvella sähköä kuluu enemmän lämmitykseen, mikä muodostaa suurimman osan kulutuksesta. Myös valaistukseen ja sähkölaitteisiin kuluu enemmän sähköä, koska talvella vietetään enemmän aikaa sisällä. Uudet etäluettavat sähkömittarit mahdollistavat päivittäiset mittarien luennat ja näin ollen laskutus perustuu todelliseen sähkön käyttöön, minkä vuoksi sähkölasku on talvikuukausina voi olla joka 80 % suurempi kuin kesällä ja euroissa kylmä kuukausi nostaa sähkölämmitteisen omakotitalon sähkölaskua jopa sadalla eurolla lämpimään talvikuukauteen verrattuna.

Muiden lämmitysmuotojen kuin sähkön laskuihin pakkasjaksot eivät vaikuta yhtä merkittävästi.

Voit analysoida kotisivuillamme nettianalyysin kautta (Sähkö Tohtori –ohjelma) omaa sähkönkulutustasi ja saada sitä kautta vinkit sähkönkulutuksen pienentämiseksi. Tarjoamme myös energiakatselmuksia ja –todistuksia. Jos näet energiansäästötoimenpiteet tarpeellisiksi, niin Nurmijärven Sähköllä on tarjota energiatehokkuuspalveluita kumppaniverkoston kautta. Voit kilpailuttaa niitä pyytämällä meiltä tarjousta ilmalämpöpumpuista, maalämmöstä tai kiinteistön lämpökamerakuvauksesta.

Päävalikko