Etusivu / Sähkönsiirto / Sähköliittymä

Sähköliittymä

Aloittaessasi uuden kiinteistön rakentamisen, tarvitset tontillesi sähköliittymän. Sähköliittymä on kiinteistökohtainen ja yhdelle kiinteistölle myydään vain yksi liittymä.

Kun talon piirustukset ovat valmiina ja sähkösuunnittelijasi on määritellyt sähköliittymän koon, voit tilata sähköliittymän helpoiten täyttämällä alla olevan tilauslomakeen. Sähköliittymätilausta varten tarvitsemme tiedot sulakekoon ja tyypin (tulppa- tai kahvasulake) lisäksi sähköliittymän sijainnista, tulevasta omistajasta sekä kiinteistötunnuksen. (Asemapiirustus tontista, lähetetään rakennuslupalausuntoa pyydettäessä.) Saatuamme tilauksen olemme teihin tarvittaessa yhteydessä.

Liittymän hinta ja toimitusaikataulu määräytyy liittymän sijainnin mukaan. Sähköistetyllä alueella saat liittymän käyttöösi n. kuukauden sisällä tilauksesta. Mikäli sähköliittymää varten joudutaan rakentamaan uutta jakeluverkkoa, toimitusaika on pidempi ja se määritellään liittymästä tehtäviin sopimuksiin. Tämä kannattaa huomioida etenkin rakennettaessa haja-asutusalueelle. Liittymismaksusta löydät lisää tietoa liittymähinnastostamme.

Sähköliittymän käyttöönottoa varten tarvitset tontillesi liittymiskaapelin ja mittauskeskuksen, jonka asennuksen suorittaa sähköurakoitsijasi. Tontin osuuden kaivutyöt kuuluvat asiakkaalle. Sähköurakoitsija lähettää meille mittarointipyynnön, kun sähköliittymä on valmis kytkettäväksi. Pyyntö tulee lähettää meille n. neljä viikkoa ennen toivottua kytkentäpäivää.

Lisätietoja sähköliittymästä saat lähettämällä sähköpostia tekniseen asiakaspalveluun tästä tai soittamalla numeroon (09) 8780 7400.

Tilaa sähköliittymä

Tilaa sähköliittymä uuteen kiinteistöön tai tilaa liittymäkorotus nykyiselle sähköliittymällesi

Rakentajalle

Rakentajalle osioon olemme koonneet tietoja sähköverkkoon liittymisprosessista.

Muutokset sähköliittymään

Sähköliittymän muutoksia ovat: liittymän siirtäminen ylläpitoon, liittymän irtisanominen, omistajan muutokset ja pääsulake- ja mittausmuutokset

Ohjeet

Ohjeista löydät hyödyllisiä ohjeita niin liittymän rakentamiseen kuin sähkömittarin lukemiseen. Ohjeista löytyy myös sähköurakoitsijan ohjeet.

Tietoa liittymähinnoista

Täältä löydät ajankohtaiset liittymismaksut sekä hinnoittelumenetelmät.

Päävalikko