Etusivu / Sähkönsiirto / Sähköliittymä

Sähköliittymä

Aloittaessasi uuden kiinteistön rakentamisen, tarvitset tontillesi sähköliittymän. Sähköliittymä on kiinteistökohtainen ja yhdelle kiinteistölle myydään vain yksi liittymä.

Kun talon piirustukset ovat valmiina ja sähkösuunnittelijasi on määritellyt sähköliittymän koon, ota yhteyttä tekniseen asiakaspalveluumme. Sähköliittymätilausta varten tarvitsemme tiedot sulakekoon lisäksi sähköliittymän sijainnista ja tulevasta omistajasta. Tilauksen tekeminen käy helpoiten täyttämällä alla oleva tilauslomake, jonka yhteyteen on hyvä liittää asemapiirustus tontista. Saatuamme tilauksen olemme teihin yhteydessä ja tarkennamme liittymän hinnan ja toimitusaikataulun.

Liittymän hinta ja toimitusaikataulu määräytyy liittymän sijainnin mukaan. Sähköistetyllä alueella saat liittymän käyttöösi n. kuukauden sisällä tilauksesta. Mikäli sähköliittymää varten joudutaan rakentamaan uutta jakeluverkkoa, toimitusaika on pidempi ja se määritellään liittymästä tehtäviin sopimuksiin. Tämä kannattaa huomioida etenkin rakennettaessa haja-asutusalueelle. Liittymismaksusta löydä lisää tietoa liittymähinnastostamme.

Sähköliittymän käyttöönottoa varten tarvitset tontillesi liittymiskaapelin ja mittauskeskuksen. Asennustyön voit tilata meiltä pyytämällä tarjouksen tästä. Mikäli sinulla on sähköurakoitsija jo valittuna, myös hän voi tehdä asennustyön. Tässä tapauksessa sähköurakoitsija lähettää meille mittarointipyynnön kun sähköliittymä on valmis kytkettäväksi. Pyyntö tulee lähettää meille n. kaksi viikkoa ennen toivottua kytkentäpäivää.

Lisätietoja sähköliittymästä saat lähettämällä sähköpostia tekniseen asiakaspalveluun tästä tai soittamalla numeroon (09) 8780 7400.

Tilaa sähköliittymä

Tilaa sähköliittymä uuteen kiinteistöön tai tilaa liittymäkorotus nykyiselle sähköliittymällesi

Rakentajalle

Rakentajalle osioon olemme koonneet tietoja sähköverkkoon liittymisprosessista.

Muutokset sähköliittymään

Sähköliittymän muutoksia ovat: liittymän siirtäminen ylläpitoon, liittymän irtisanominen, omistajan muutokset ja pääsulake- ja mittausmuutokset

Ohjeet

Ohjeista löydät hyödyllisiä ohjeita niin liittymän rakentamiseen kuin sähkömittarin lukemiseen. Ohjeista löytyy myös sähköurakoitsijan ohjeet.

Tietoa liittymähinnoista

Täältä löydät ajankohtaiset liittymismaksut sekä hinnoittelumenetelmät.

Päävalikko