Rakentajalle

Nurmijärven Sähköverkon tekninen asiakaspalvelu auttaa sinua kiinteistösi sähköliittymäasioissa. Saat palvelustamme neuvoja kiinteistön suunnitteluvaiheessa sekä tietoja liittymisprosessista ja sähköntoimituksesta.

Sähköverkkoon liittyminen

Lausunto sähköliittymästä

Nurmijärven kunnan alueella tarvitset meiltä lausunnon sähköliittymästä ennen rakennusluvan myöntämistä. Lausuntoa varten tarvitsemme kiinteistöstä karttakopion, johon tulee kirjata rakentajan nimi, osoite, puhelinnumero ja rakennuspaikan osoite. Karttakopiossa tulee olla korostettuna lausuntoa vaativa tontti. Muiden kuntien alueella lausuntoa ei vaadita, mutta sähköliittymän tilaus kannattaa tehdä heti rakentamisen alkuvaiheessa, jotta sähköliittymä saadaan rakennettua toivotun aikataulun mukaisesti. Painamalla alla olevaa painiketta pääset täyttämään rakennuslupalausuntolomakkeen.

Sähköliittymän tilaaminen

Sähköliittymästä tehdään aina kirjallinen liittymissopimus ja siinä määritellään liittymän toimitusaika ja liittymismaksu. Liittymissopimusta varten tarvitsemme tiedon pääsulakekoosta. Sulakekoon määrittäminen kuuluu sähkösuunnittelijallesi.

Liittymän käyttöönottoa varten tarvitset tontillesi mittauskeskuksen, johon asennetaan sähkönkulutusmittari ja josta saat sähköt rakentamisen ajaksi. Helpoiten tämän voi toteuttaa asentamalla tontille maahan upotettavan mittauskeskuksen, joka toimii rakennusvaiheen jälkeen myös pysyvänä pääkeskuksena. Mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin asentaminen kuuluu sähköurakoitsijallesi. Mikäli sähköurakoitsijaa ei vielä tässä vaiheessa ole valittuna, voit pyytää liittymän tilauksen yhteydessä tarjouksen mittauskeskuksen asentamisesta meiltä pari- ja omakotitalokohteisiin. Muihin kohteisiin työmaan aikainen sähköliittymä voidaan toimittaa asiakkaan urakoitsijan asentamaan työmaasähkökeskukseen. Lopullinen liittymä toteutetaan kohteen sähkösuunnitelmien mukaisesti.

Mittarointipyyntö

Kun sähköliittymä on valmis kytkettäväksi, sähköurakoitsijasi toimittaa meille mittarointipyynnön. Pyyntö tulee lähettää vähintään kolme viikkoa ennen toivottua kytkentäpäivää ja siinä tulee olla toivotun kytkentäpäivän lisäksi sähköntoimitustuote, jolle sähkönkäyttöpaikka kytketään. Mikäli mittauskeskus tulee meidän kauttamme, hoidamme pyynnön puolestasi. Mittarointipyyntö tehdään yleistietolomakkeen kautta.

Muista ilmoittaa sähkönmyyjäsi ennen mittarointipyynnön lähettämistä.

Verkkopalvelusopimus

Liittymän kytkemisen jälkeen lähetämme sinulle verkkopalvelusopimusvahvistuksen.

Sähköverkkoon liittymisprosessi lyhyesti:

  1. Rakennuslupalausunnon pyytäminen Nurmijärven kunnan alueella. Voit pyytää lausuntoa rakennuslupalausuntolomakkeella. Muiden kuntien alueella et tarvitse rakennuslupalausuntoa Nurmijärven Sähköverkko Oy:ltä.
  2. Sähköliittymän tilaaminen hyvissä ajoin
  3. Muista tehdä sähkönmyyntisopimus valitsemasi myyntiyhtiön kanssa.
  4. Sähköurakoitsijasi lähettää mittarointipyynnön yleistietolomakkeella, kun sähköliittymä on valmis kytkettäväksi sähköverkkoon. Mittarointipyyntö tulee lähettää vähintään kolme viikkoa ennen toivottua kytkentäpäivämäärää.
  5. Toimitamme verkkopalvelusopimuksen sähköliittymän kytkemisen jälkeen.

Lisätietoja sähköliittymästä

Tarkempia tietoja sähköliittymästä ja sähköliittymien hinnoittelusta löydät painamalla alla olevaa painiketta.

Liittymäpalvelun tavoitat numerosta (09) 8780 7400. Palvelu on avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja klo 12.00-15.00, juhlapyhien aattoina ja kesäperjantaisin 1.6 - 15.8 klo 8 - 15. Voit ottaa yhteyttä liittymäpalveluun myös sähköpostitse.

Mikäli olet tulossa tapaamaan meitä toimitalolle, sinun kannattaa soittaa siitä etukäteen ja varata tapaamiselle aika. Tällä varmistamme, että asiantuntijamme on paikalla palvelemassa sinua.

Ohjeita

Olemme koonneet  kaikki sähköliittymän ohjeet omalle sivulleen. Sivulle pääset painamalla alla olevaa painiketta.

Päävalikko