Tänään on Kaukon päivä!

Lähes 3 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämmitetyssä asunnossa

Kaukolämpö lämmittää yleisesti suomalaisia koteja. Tästä muistutetaan tänään Kaukon päivänä tapahtumissa ja sosiaalisen median kampanjoissa ympäri maan.

Kaukolämmön suosio Suomen yleisimpänä lämmitysmuotona kasvaa jatkuvasti. Jo noin 65 % uusien rakennusten tilavuudesta lämpiää kaukolämmöllä. Kaukolämpö on suosiossa myös valmiissa kiinteistöissä: siihen vaihtaa selvästi enemmän asiakkaita kuin kaukolämmöstä muihin lämmitysmuotoihin.

Kaukolämmön suosiota selittävät etenkin sen luotettavuus ja edullisuus. Myös ekologisuus voi olla syy valita kaukolämpö. Kaukolämmöntuotannon hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet viime vuosina selvästi. Syynä tähän on mm. uusiutuvien polttoaineiden, kuten metsäpolttoaineiden ja puutähteiden, osuuden kasvu kaukolämmön tuotannossa. Tuotannossa hyödynnetään nykyään myös yhä enemmän ylijäämälämpöä, kuten jätevesien ja savukaasun lämpöä.

Faktoja kaukolämmöstä

  • Kaukolämpö on maan alla kaukolämpöverkossa kiertävää kuumaa vettä
  • Nurmijärvellä kaukolämpöverkostoa on 70 km, Suomessa kokonaisuudessaan lähes 15 000 km
  • Kaukolämpöä 24/7 – toimitusvarmuus on lähes 100 %
  • Nurmijärven biolämmöstä 97 % tuotettiin paikallisella puuhakkeella vuonna 2017
  • Kaukolämmön tuotanto on aina paikallista, meillä se työllistää suoraan 10 henkilöä
  • Viime vuonna Suomessa kaukolämmön tuotannossa otettiin hukkalämpöä talteen ennätysmäärä, yli 3 terawattituntia, Nurmijärvellä luku oli 22 GWh

Kaukon päivän aktiviteetteja voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtagilla #kaukonpäivä.

Päävalikko