kuva

Venla-palvelu paljastaa sähkön käytön

Tarkalleen ottaen Paavo Handolin ei asu aivan yksin Peltolan tilalla syrjäisellä Nummenpään kulmalla, vaan hänellä on seuranaan Kirstin Kippis-kissa. Mannerheimin myöntämällä ansiomerkillä palkittu jatkosodan veteraani on hyvässä kunnossa ja hoitaa itsenäisesti talouttaan. Pitkän iän salaisuus on säännöllinen liikunta, ihmissuhteet ja ehkä sekin, että hän on absolutisti.

Venla auttaa energian säästämisessä

– Venla-palvelu on todella toimiva ja hyödyllinen. Sillä saa tiedot kaikista hallinnassa olevista kiinteistöistä Nurmijärven Sähkön alueella kuukausittain, päivittäin ja jopa tunneittain. Vuosiraportit saa neljältä viimeiseltä vuodelta. Tämä auttaa energian säästämisen suunnittelussa ja energiatehokkaassa asumisessa, Kirsti Handolin toteaa.

Kirsti Handolin on Nurmijärven Sähkön omistajan edustaja, sillä hän on yhtiön hallituksen varapuheenjohtaja ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja. Hän asuu miehensä Petrin kanssa kookkaassa omakotitalossa Klaukkalassa, joten energian kulutus kiinnostaa.

Maalämpö on huoletonta

– Meillä on maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Energiaa ei kulu kohtuuttomasti talon lämmittämiseen. Nykyaikainen talon ilmastointi sen sijaan on iso sähkön kuluttaja. Maalämpö on ollut huoleton ja sen tarjoama lattialämmitys miellyttävä. Maalämmön ideoi aikanaan omakotitalotyömaamme vastaava mestari Anssi Haavisto.

– Talo on rakennettu 2004, jolloin maalämpö alkoi tehdä tuloaan. Silloin ei rekisteröity kovin tarkkaan, minne maalämpöreikä porattiin. Nykyisin tiedon maalämpöreikien sijainnista saa rakennusvalvonnasta, jonne ne rekisteröidään.

Kunnan asiakirjat sähköiseen muotoon

Nurmijärven kunnan luottamuselimet siirtyivät tämän vuoden alusta sähköiseen tiedonvälittämiseen siten, että asiakirjat ovat pääsääntöisesti vain sähköisessä muodossa.

– Käytän tietokoneita päivittäin. Minulla on pöytäläppäri, iPad ja älypuhelin. Luen sähköpostit ja erinäköisiä asiakirjoja, lehdet, hoidan pankkiasiat ja laskut sekä hoidan asiakkuuksia, oli kyseessä sitten valokuvat, matkatoimisto tai sähköyhtiö. Ostan netistä etupäässä kirjoja. Ehkä eniten käytän älypuhelinta, Kirsti Handolin kertoo.

Kirsti Handolin on myös kunnanhallituksen edustaja vesilaitoksen johtokunnassa. Harrastuksena hänellä on suunnistustoiminta Rajamäen Rykmentissä. Kolmesta lapsesta keskimmäinen, Aapo, harrastaa suunnistusta ja tiistai-illat kuluvatkin kesäaikaan iltarasteilla milloin milläkin kulmalla Nurmijärveä.

– Uusi Venla-palvelu kannattaa ottaa käyttöön. Sieltä se löytyy nettisivuilta Online-palveluiden takaa. Kerran kun tallentaa asiakastunnukset ja käyttötunnukset oikein sivuille, ei niitä tarvitse sinne joka kerta naputella, Kirsti Handolin toteaa.

Uudistunut Venla-palvelu

  1. Uusi versio on responsiivinen eli skaalautuu eri puhelimiin, tabletteihin ja tietokoneille.
  2. Ulkoasultaan nykyaikaisempi.
  3. Live-ohjeet. Erillisiä käyttöohjeita ei tarvita.
  4. Käyttötietojen siirto Excel-taulukko -ohjelmaan toimii paremmin.
  5. Kirjautuminen tapahtuu olemassa olevilla tunnuksilla.

Online-palvelut
Kirjaudu Venla-palveluun

Päävalikko