Venla-palvelu uudistuu ja siirtyy Online-palvelun sisälle

Asiakkaidemme sähkön ja kaukolämmön kulutusseurantaan tarkoitettu Venla-palvelu uudistuu ja muuttaa Online-palvelumme sisälle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Venlan vanhat kirjautumistunnukset ja kotisivuillamme oleva suora kirjautumislinkki poistuvat käytöstä. Venlaan päästäkseen asiakkaan tulee ensin rekisteröityä vahvan tunnistautumisen kautta Online-palveluun, jonka sisältä Venla-palvelu avautuu. Jatkossa asiakas tarvitsee kaksien tunnusten sijasta vain yhdet tunnukset. Mikäli kyseessä on yrityskäyttäjä, niin tunnukset Online-palveluun saa täyttämällä valtakirjan ja toimittamalla sen asiakaspalveluumme. Muutoksen yhteydessä myös Venla App poistuu käytöstä. Kun asiakas on rekisteröitynyt Online-palveluun, niin hänen kirjautumistietonsa ovat jatkossa sähköpostiosoite + itse valittu salasana.

HUOM! Alkuperäisestä ilmoituksesta poiketen uuteen Venla-palveluun kirjautuminen ei vielä toistaiseksi tapahdu automaattisesti. Etsimme tähän ongelmaan ratkaisua yhdessä palveluntarjoajien kanssa. Tällä hetkellä asiakas joutuu siis Venlaan päästäkseen kirjautumaan vielä samoilla Online-palvelun tunnuksilla valitettavasti uudestaan. Tarkemmat ohjeet Online-palvelussa.

Uusi Venla on edeltäjäänsä raikkaampi ja paremmin skaalautuva. Lisäksi palvelussa on entiseen verrattuna uusia ominaisuuksia, mm. etusivu-osio, jossa asiakkaalle näytetään automaattisesti valmiit graafit asiakkaan käyttöpaikan tiedoista. Tässä lyhyt kuvaus etusivu-osion graafeista:

  1. kulutus vuosittain maksimissaan 5 vuoden ajalta (kWh)
  2. edellisen mitatun päivän kulutus (kWh)
  3. kulutus kuukausittain maksimissaan 5 vuoden ajalta (kWh)
  4. kulutusmuutokset verrattuna edelliseen vuoteen
  5. kulutuksen huipputehot, liukuva 30 päivää (kWh) + milloin vähiten ja milloin eniten
  6. keskikulutus tunneittain, liukuva 30 päivää (kWh) + milloin vähiten ja milloin eniten
  7. keskiskulutus päivittäin, lliukuva 30 päivää (kWh) + milloin vähiten ja milloin eniten

 

Energiaraportit-osiossa on paljon tuttuja toimintoja, mm. graafit ja kulutusdata sekä lataus tiedostoina tai kuvina. Mikäli kohteessa on kulutuksen lisäksi pientuotantoa eli esimerkiksi aurinkopaneelit katolla ja lisäksi sähkönmyyntisopimus sekä pientuotannon ostosopimus ovat Nurmijärven Sähkön kautta, niin tuotantokohteen mitattua eli netottamatonta ylituotantoa sekä laskutettavaa eli netotettua ylituotantoa voi seurata lisävalinnat-kohdan kautta. HUOM! Nämä tiedot eivät sisällä kohteessa käytettyä tuotantoa vaan ainoastaan verkkoon päin syötetyn ylituotannon.

Jatkossa Venlassa kielivalintoina ovat suomi ja englanti. Venlan taustan voi valita käyttöönsä joko vaalealla tai tummalla väriteemalla.

Päävalikko